مهدی محمدی در توئیتر نوشت:
درباره همه امور از برنامه هسته ای ایران تا غزه، و از تعرفه گذاری تا جنگ اوکراین، ترامپ در حال به مرگ گرفتن است تا حریفان به تب راضی شوند.
در واقع می گوید ‘خودتان نسخه تسلیمتان را پیشنهاد کنید.’ تنها استثنا زمانی است که مطمئن شود طرفی تصمیم گرفته واقعا بایستد و هزینه تحمیل کند.
« ابوعبیده » تاکید کرد: تصمیم گرفتیم فردا سه اسیر صهیونیست به نامهای «ساشا الکساندر توربانوف»، «ساگی دیکل حن» و «یائیر هورن» را آزاد کنیم.
پیشتر «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی اعلام کرده بود توربانوف در چارچوب ششمین مرحله تبادل اسرا بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی آزاد خواهد شد.پایگاه صهیونیستی واللا نیز در این باره اعلام کرد که مقام های رژیم اشغالگر به خانوادههای اسرای مذکور اعلام کردهاند اسامی اسرای مذکور را از حماس دریافت کردهاند.رسانههای صهیونیست نیز اعلام کردند که دستگاه سانسور نظامی رژیم اشغالگر اجازه انتشار اسامی این اسرا را صادر کرده است.
همزمان دفتر اطلاع رسانی اسرای فلسطین نیز تاکید کرد: فردا در چارچوب تبادل اسرا، ۳۶ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد و ۳۳۳ اسیر دیگر که پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط رژیم اشغالگر بازداشت شده بودند، آزاد می شوند.
این تحول پس از آن، صورت میگیرد که به دنبال تعویق اسرای صهیونیست در غزه به دلیل نقض مکرر آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی، جنبش حماس روز چهارشنبه از سفر یک هیأت عالی رتبه از مسئولانش به ریاست «خلیل الحیه» به قاهره خبر داد.
حماس تاکید کرد این هیات دیدارهایی را با مقام های مصری آغاز کرده و پیگیر روند اجرای توافق آتشبس و تبادل اسرا از طریق کمیتههای فنی و میانجیگران است.
وب سایت «الشرق» در این باره نوشت: میانجیها بهطور فشرده برای پایان دادن به بحران جاری و الزام «اسرائیل» به اجرای پروتکل انسانی در توافق آتشبس غزه کار میکنند.
الشرق اشاره کرد میانجیهای قطری و مصری در ارتباط با طرف آمریکایی هستند و برخی خوشبینیها در مورد پایان بحران در ساعات آینده وجود دارد.
«رون بن یشای» تحلیلگر نظامی روزنامه صهیونیستی یدیعوت احرونوت در مورد تحولات سیاسی کنونی رژیم صهیونیستی پیشبینی کرد که موضوع آزادسازی اسرای اسرائیلی تا روز شنبه به روشهای دیپلماتیک حل شود.
«ابوعبیده» سخنگوی گردان های القسام-شاخه نظامی جنبش حماس- روز دوشنبه اعلام کرده بود که به دلیل نقض مکرر آتش بس غزه از سوی رژیم صهیونیستی، تحویل اسرای اسراییلی را تا اطلاع ثانوی به تاخیر میاندازد.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد صادرات نفت ایران را به کمتر از ۱۰ درصد سطح کنونی کاهش دهد. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، کارزار «فشار حداکثری» بر تهران را از سر گرفته است.
بسنت روز جمعه در مصاحبهای با شبکه فاکس بیزنس گفت: «ما متعهد هستیم که صادرات نفت ایران را به سطح ۱۰۰ هزار بشکه در روز بازگردانیم، همان سطحی که در دوره نخست ریاستجمهوری ترامپ به آن رسیده بود». وی افزود که ایران در حال حاضر روزانه بین ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون بشکه نفت صادر میکند.
به نوشته بلومبرگ، او همچنین اظهار داشت که در صورت درخواست رئیسجمهور، تحریمهای بیشتری علیه بخش انرژی روسیه اعمال خواهد شد. پس از اظهارات او، قیمت آتی نفت افزایش یافت و قیمت نفت خام برنت تا ۱.۱ درصد رشد کرد و به ۷۵.۸۵ دلار در هر بشکه رسید.
هفته گذشته، ترامپ با امضای یک یادداشت، فشارهای اقتصادی بر ایران را تشدید کرد و موضع سختگیرانهای را که در دوره اول ریاستجمهوری خود در پیش گرفته بود، بار دیگر اعمال کرد. هدف از این اقدام، جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هستهای عنوان شده است.
بسنت گفت که درآمدهای نفتی ایران، تأمین مالی «فعالیتهای [نامطلوب] در سراسر جهان» را ممکن ساخته است.
او در مصاحبه با فاکس بیزنس افزود: «چینیها و احتمالاً هندیها در حال خرید نفت تحریمشده ایران هستند و این غیرقابل قبول است.»
بسنت تأکید کرد که کاهش صادرات نفت ایران به ۱۰۰ هزار بشکه در روز، این کشور را در «وضعیت وخیم اقتصادی» قرار خواهد داد. به گفته او، آمارهای داخلی ایران نشان میدهند که اقتصاد این کشور در نتیجه «تورم عظیم» و «کسری بودجه هنگفت بسیار شکننده شده است».
اظهارات وزیر خزانهداری آمریکا لحن سختتری نسبت به ترامپ داشت. ترامپ هفته گذشته گفته بود که تمایلی به امضای فرمان تحریمی علیه ایران ندارد و امیدوار است که توافقی حاصل شود تا نیازی به اجرای آن نباشد.
در روزهای منتهی به مراسم تحلیف ترامپ در ۲۰ ژانویه، پالایشگاههای آسیایی به دنبال منابع جایگزین نفت بودند، تا برای شرایطی که دولت او دسترسی به نفت ایران یا روسیه را محدود کند آماده باشند. اما پس از اعلام اولین اقدامات ترامپ، که تنها سه نفتکش را هدف تحریم قرار داد، برخی از این نگرانیها کاهش یافت.
با این حال، تولید نفت ایران همچنان پایدار باقی مانده است. بر اساس دادههای گردآوریشده توسط بلومبرگ، ایران در ماه ژانویه بهطور میانگین روزانه ۳.۳۲ میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است، که تقریباً در بالاترین سطح خود از زمان آغاز تحریمهای ترامپ در سال ۲۰۱۸ قرار دارد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز جمعه خواستار انعقاد توافقی شد که در آن، اوکراین در ازای صدور مجوز دسترسی به شرکتهای آمریکایی به معادن غنی خود، همچنان از حمایتهای نظامی و مالی واشنگتن برخوردار باشد.
زلنسکی در مصاحبه با رویترز، نقشهای که زمانی برچسب طبقهبندیشده بر آن نقش بسته شده بود را به خبرنگاران این خبرگزاری نشان داد که جزئیات محلهای قرار گرفتن معادن این کشور در آن ترسیم شده است؛ اقدامی که نشانگر اهمیت راهبردی آنها بود.
زلنسکی گفت که هرگونه توافق باید دربردارنده «تضمینهای امنیتی» بهمنظور جلوگیری از حملات آتی روسیه باشد.
این پیشنهاد همراستا با علاقه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای تضمین دسترسی به مواد معدنی کمیاب و معادن اوکراین برای ادامه حمایت از کییف است.
علیرضا نیکروز اعلام کرد: مدارس شهرستان بهمئی در نوبت صبح روز شنبه ۲٠ بهمن ماه به علت آلودگی هوا تعطیل و غیرحضوری است.
او گفت که فعالیت مدارس همه مقاطع تحصیلی در سایر شهرستانهای سردسیری و گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد برقرار است. بهمئی از شهرستان های ۹ گانه استان کهگیلویه وبویراحمد و فاصله اش با یاسوج حدود ۲۸۰ کیلومتر است.